Slachtoffer overval Nes-Akkrum is weer thuis

16 jun 2016 - 11:45

Het slachtoffer van de overval woensdagmiddag aan de Strikel in Nes-Akkrum is weer thuis. Hij heeft onder andere een gebroken neus en ribben, maar verder gaat het redelijk met hem, zo zegt zijn zoon. De man werd woensdagmiddag overvallen bij zijn huis. Twee mannen waren binnengekomen met het verhaal dat ze zijn huis wilden bekijken, omdat het op dit moment te koop staat. 

Gestoord

Tijdens de rondleiding sprongen ze boven op het slachtoffer en bonden hem daarna vast met ducttape. Het hele huis is daarna over de kop gehaald. Het lijkt er volgens de zoon van het slachtoffer echter op dat de overvallers zijn gestoord. Een deel van de waardevolle goederen in het huis zijn namelijk wel klaargezet, maar niet meegenomen.

Toen de overvallers wegwaren, heeft het slachtoffer in de keuken een mes gevonden en heeft zichzelf voor een deel los kunnen maken. Toen kon de man naar buiten komen en om hulp vragen. 

"Laatste uur geslagen"

"Hij dacht dat zijn laatste uur geslagen had, maar het is een hele taaie man", zo zegt de zoon over zijn vader. De beide overvallers praten slecht Nederlands en hadden een Oost Europees uiterlijk. De ene man was vrij groot, zo’n 1 meter 80, de andere wat kleiner. Opvallend aan de kleine overvaller was volgens de politie dat hij een hele puntige neus had. Donderdag doet de recherche nog verder onderzoek in de woning aan de Strikel in Nes. 

Trefwoorden: 
Nes (Akkrum) overval Strikel
(Advertentie)
(Advertentie)