Werkloosheid verder afgenomen in Fryslân

16 jun 2016 - 09:33

​De werkloosheid in Fryslân is in mei opnieuw verder naar beneden gegaan in vergelijking met de maand daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Dat telde afgelopen maand bijna 19.500 werklozen in Fryslân. Dat is 5,9 procent van de beroepsbevolking. Het aantal werklozen is met ruim 1.000 naar beneden gegaan.

De werkloosheid nam in bijna alle sectoren af, vooral in de handel en industrie. Leeuwarden blijft wat achter, daar daalde de werkloosheid met ruim 2 procent. In vergelijking met een jaar geleden zijn er wel meer WW-uitkeringen. Dan gaat het om een toename van 14 procent. 

UWV positief

De toename van 14 procent heeft te maken met de Wet Werk en Zekerheid, die in juli 2015 is ingegaan. Daardoor hebben mensen op papier langer een uitkering, terwijl ze in de praktijk alweer aan het werk zijn. Dat vertelt Marieke Schramm van het UWV. De uitkeringsinstantie ziet positief naar de nieuwste cijfers. Volgens hun loopt in bijna alle sectoren het aantal WW-uitkeringen terug. Over de afgelopen maanden is Fryslân de provincie waar het aantal WW-uitkeringen het snelst is gedaald. 

Trefwoorden: 
UWV werkloosheid
(Advertentie)
(Advertentie)