Hoefdraad blijft bij Cambuur, Velame nieuwe trainer A1

15 jun 2016 - 20:35
Jergé Hoefdraad - Foto: Dijks Fotografie

Voetballer Jergé Hoefdraad (29) speelt het komende seizoen ook nog voor SC Cambuur. De aanvaller heeft zijn contract met een jaar verlengd. Hofdraad kwam vorig jaar van voetbalclub Almere City FC naar Cambuur, maar kwam het eerste half jaar niet in actie op het veld. Hij had een blessure aan de hakzenuw.

De technisch directeur van Cambuur, Henry van der Vegt, is blij dat Hofdraad er komt seizoen weer bij is. “Jergé heeft weinig geluk gehad afgelopen seizoen, maar heeft op het eind wel aan iedereen laten zien dat hij heel goed kan voetballen. Zeker in de Jupiler League is hij een speler die het iedereen moeilijk kan maken en altijd voor dreiging en gevaar zorgt. Mooi dat we volgend seizoen weer op hem kunnen rekenen."

Oud-profspeler Hugo Alves Velame wordt het komende seizoen de hoofdtrainer van Jong Cambuur. Hij heeft ook een jaarcontract gekregen.

Alves Velame is met name bekend als middenvelder bij FC Groningen. Daar is hij ook jeugdtrainer geweest bij verschillende teams. Het afgelopen jaar is hij op stage geweest bij verschillende clubs in Brazilië en Amerika.

SC Cambuur is nog altijd op zoek naar een trainer voor het eerste elftal. Marcel Keizer is overgestapt naar de jeugd van Ajax. Fred Grim was in beeld om hem op te volgen, maar dat accepteerde de KNVB niet.

(Advertentie)
(Advertentie)