Caparis toch in hoger beroep tegen Tjerk Sinnema

15 jun 2016 - 09:58

Sociale werkvoorziening Caparis gaat toch in hoger beroep tegen directeur Tjerk Sinnema. Sinnema heeft drie zaken gewonnen tegen de sociale werkvoorziening. De directeur werd in maart geschorst omdat de nieuwe directeur Ben Gerrits onregelmatigheden zou hebben gevonden bij de aanstelling van Sinnema. Twee rechters hebben zich in drie zaken gebogen over de zaak en Caparis in alle gevallen in het ongelijk gesteld. 

Sinnema is maandag weer aan het werk gegaan. Directeur Gerrits zei afgelopen week nog dat Caparis gevolg zou geven aan de uitspraak van de rechter en positief in het verhaal stond. Vijf dagen later is toch bepaald om hoger beroep aan te tekenen.

Niet op de hoogte

De aandeelhouders zijn niet op de hoogte gesteld door de directie. Woordvoerder Sjoerd Feitsma zegt dat hij wist dat ze een hoger beroep in overweging hadden, maar wist woensdagochtend nog niet dat het was doorgezet. Hij zal om opheldering vragen bij de directie over de keuze.

Andere directeur

Woensdag speelt ook de rechtszaak van Caparis tegen Klaas Weissenbach, de andere directeur die in maart ook werd geschorst vanwege dezelfde onregelmatigheden als Sinnema.

(Advertentie)
(Advertentie)