Snoei-afval inzamelen voor chemotherapie

14 jun 2016 - 22:19

De jaarlijkse inzamelactie van snoei-afval van de taxus begint morgen weer. De actie wordt georganiseerd door de Stichting Vergroot de Hoop. Het snoeisel wordt gebruikt als grondstof voor chemotherapie.

Vorig jaar heeft de stichting meer dan 2600 kub taxussnoeisel ingezameld, dat is goed voor 2600 chemotherapieën. De Stichting wil de opbrengst dit jaar graag verdubbelen. Mensen kunnen de takken van de taxus bij veel milieustraten van de gemeente inleveren en dat kan tot 31 augustus.

Het is belangrijk dat het snoeisel schoon wordt aangeleverd, dus zonder andere plantenresten er doorheen, want dan is het niet meer bruikbaar. Daarom wordt er geadviseerd om bij het snoeien een stuk plastic of doek te gebruiken om het snoeisel op te vangen. Alleen het eenjarige snoeisel is bruikbaar (takken van 30 centimeter lang en 1 centimeter dik).

De milieustraten die meedoen zijn die in Buitenpost, Damwoude, Franeker, Gorredijk, Grou, Heerenveen, Leeuwarden, Oosterwolde, Stiens, Balk, Burgum, Joure, Kollum, Lemmer en Wolvega.

(Advertentie)
(Advertentie)