Proef met hondenstrand Lemmer valt niet bij iedereen goed

14 jun 2016 - 20:05

Veel vaste gasten van een camping in Lemmer zijn niet blij met een stuk strand voor honden. Meer dan 150 mensen hebben protest aangetekend.

Actievoerder Jan Jaap Dallinga is bang dat de kinderen niet meer veilig op het strand kunnen spelen, als honden daar los rondlopen. Bovendien zou het zwemwater door hondenpoep vervuild worden. De locatie is ook nog eens niet zo gelukkig gekozen, zei hij bij Weistra op Wei. Het is namenlijk precies de plek waar de campinggasten de weg oversteken om bij het water te komen.

Proef
Gemeente De Fryske Marren heeft een stuk strand bij de gemeentelijke camping aan de Plattedyk ingericht voor honden. Het gaat om een proef op verzoek van de VVV, de ondernemersvereniging Lemmer en de Beach Club Lemmer. Want tussen 1 mei en 1 november is het vanwege het zomerseizoen verboden om de hond op het strand uit te laten. Hondeneigenaars ergeren zich daaraan. Om ook de groep toeristen tegemoet te komen heeft de gemeente op proef nu een stukje strand afgesloten waar de honden toch over het strand mogen rennen. 

Zwemplak voor honden
Beleidsmedewerker Niek Witteveen van De Fryske Marren benadrukt dat het hondenstrand bedoeld is als zwemplek voor de honden en niet om de honden uit te laten. Daarbij zijn er containers geplaatst waar de hondenpoep ingegooid moet worden, zodat het strand schoon blijft.

Na de zomer evaluatie
Volgens Witteveen gaat het eerst om een proef. Na de zomervakantie wordt gekeken hoe het verder moet.

(Advertentie)
(Advertentie)