Sponsoractie: Help geblesseerde turnster Lisa Top naar Rio

14 jun 2016 - 17:34

Corine Timmermans uit Nijmegen is met een geldactie begonnen om turnster Lisa Top uit Heerenveen toch naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te krijgen. De Friese topturnster had haar met de Nederlandse turnvrouwen geplaatst voor Rio, maar toen scheurde ze op een training in Heerenveen haar kruisband en raakte haar meniscus ernstig geblesseerd. Dat betekent dat ze definitief niet mee kan doen aan de Olympiade.

Corine Timmermans, zelf moeder van een oud-turnster, wil nu geld inzamelen om Lisa toch naar Rio te krijgen.

Timmermans zei in het radioprogramma Weistra op Wei bij Omrop Fryslân dat ze niet wil dat Lisa de prestaties van haar teamgenoten op televizie moeten volgen. Ze is nu met sympathisanten met een sponsoractie begonnen om het geld voor de reis en het verblijf in Rio op tafel te krijgen. Sponsoren kan onder andere via de site Sponsor Lisa's Road to Rio op Facebook of de website dreamordonate.nl.

In totaal is er 4000 euro nodig. Dat moet er dan wel voor 7 augustus zijn, want dan komt het nationale vrouwenteam in actie. Lisa is zelf ook blij verrast door de actie. Ze hoopt inderdaad har teamgenoten aan te kunnen moedigen.

(Advertentie)
(Advertentie)