Schaatsers trainen op zomerijs in Leeuwarder Elfstedenhal

13 jun 2016 - 13:49

In de Elfstedenhal in Leeuwarden zijn de Nederlandse schaatstopper maandagochtend voor het eerst weer begonnen met trainingen op het ijs. Anders deden ze dat op het zomerijs in Thialf, maar die hal kan in verband met de grote verbouwing niet worden gebruikt. Schaatster Anice Das uit Heerenveen was maandagochtend de eerste die het ijs uitprobeerde, later volgden ook de rijders van het Team Plantina. Zij spreken allemaal van goede omstandigheden.

De rijders zijn blij dat Leeuwarden in het gat is gesprongen dat Thialf liet vallen. Anders hadden ze bijvoorbeeld naar Enschede gemoeten om te trainen. Het maken van het ijs in Leeuwarden is twee weken geleden begonnen. Volgens ijsmeester Meindert Timmerman is de Leeuwarder ijshal zo goed geïsoleerd, dat het ook bij buitentempratuur van 20 graden geen probleem is om een goede ijsvloer te maken. 

Recreanten

Het zomerijs in Leeuwarden is eerst alleen voor de toppers, maar vanaf 1 juli kunnen ook recreanten daar terecht. Dat moet het zomerijs rendabeler maken, want het zomerijs kost bijna 10.000 euro in de week. De ijsvloer in Leeuwarden blijft liggen tot maart volgend jaar.

(Advertentie)
(Advertentie)