Regenachtig begin van bezoek Willem-Alexander en Máxima

13 jun 2016 - 12:25

Koning Willem-Alexander en koningin Màxima hebben nog een druk programma voor de boeg, maar maandagochtend vonden, onder grote belangstelling, al diverse activiteiten plaats. Het koninklijk paar brengt maandag een bezoek aan Noordwest-Fryslân en kwam rond half tien aan bij het gemeentehuis in Sint-Anneparochie. Daar werd het paar onder andere verwelkomd door burgemeester Krol van de gemeente Het Bild.

Daarna gingen de koning en koningin op pad naar Campus Middelzee. Commissaris van de koning John Jorritsma hield een welkomsttoespraak in de centrale hal van de Campus. Ook brachten Willem-Alexander en Máxima een bezoek aan het  ‘Ondernemersplein’, met diverse stands van bedrijven die deelnemen aan de Campus Middelsee. 

''Kleiner dan op televisie''

Voor de leerlingen van de Campus was het bezoek van zowel Willem-Alexander als Máxima heel bijzonder. “Het was leuk om ze een keer in het echt en van dichtbij te kunnen zien”, zo zei een leerling. “Maar ik vond ze in het echt wel wat kleiner dan op televisie.”

Wier

Net na elf uur stond het bezoek aan de biologische tomatenkwekerij in Wier op het programma. Het koninklijk paar nam een kijkje in de kas en sprak later met werknemers van de kwekerij: “Het verliep vlekkeloos”, zo zei een medewerker. “We hebben veel werk gemaakt van de voorbereiding, het is alleen jammer dat het weer ons een beetje tegenzit.”

Programma

Maandagmiddag staan nog diverse bezoeken op het programma. Zo gaat het koninklijk paar nog naar een wooncomplex in de gemeente Franekeradeel, het planetarium van Eise Eisinga, het kaatsveld en naar Harlingen. 

(Advertentie)
(Advertentie)