Nard Brandsma wint fierljeppen in Winsum

11 jun 2016 - 22:31

Nard Brandsma is zaterdag de winnaar geworden van het fierljeppen in Winsum.  Op de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen zette hij een winnende sprong neer van 20,70 meter. Het was z'n vierde overwinning van dit seizoen. Daarmee troefde hij de Noardburgumer Hannes Scherjon af die 20,15 meter sprong. Derde werd Sytse Bokma uit Hindeloopen met een sprong van 20,04 meter.

Marrit van der Wal uit het Heidenskip kwam het verste bij de dames met 15,98 meter. Hiske Galama werd tweede met 15,13 meter en Akke Talsma uit Brantgum derde met 14.11 meter.

Wietse Nauta uit IJlst won voor de vijfde keer op rij bij de jongens, deze keer met een sprong van 17,05 meter. Auke Zijlstra uit IJlst werd met een nieuw persoonlijk record van 16,10  meter verrassend tweede in deze categorie. 

Bij de meisjes ging de winst naar Siegrid Bokma uit Hindeloopen. Zij sprong voor de eerste keer over de 15 meter: 15,01. Inge Demmer uit Workum behaalde ook een magische grens. Zij kwam zaterdag in Winsum voor het eerst verder dan 14 meter: 14,01.

Opvallend in de heren-topklasse was dat zowel regerend Fries kampioen Oane Galama als meervoudig Fries kampioen Bart Helmholt beiden in de finale niet in actie kwamen.

Dymphie van Rooijen sprong een nieuw nationaal record bij de dames: 17,50 meter. Daarmee verbeterde ze haar eigen record. Van Rooijen maakte haar recordsprong op een wedstrijd in het Utrechtse Zegveld.

Jaco de Groot is de eerste Hollander die over de 21 meter springt. Hij behaalde zaterdag de 21,04 meter, ook in Zegveld.

(Advertentie)
(Advertentie)