Grote frustratie in de file voor de Luchtmachtdagen

11 jun 2016 - 12:11

De frustraties onder bezoekers van de open dag van de luchtmacht nemen toe. Sommige mensen staan al uren vast in files op de wegen rond Leeuwarden. Bij het station staat een rij van een kilometer te wachten op de tassencontrole voor de pendelbussen. Er zijn steeds meer treinreizigers die lopend naar de vliegbasis gaan.

Veel mensen die nu nog vast staan vragen zich af of er nog wel een parkeerplek is en of ze nog wel op tijd komen. De organisatie probeert voor de automobilisten die al in de file staan toch nog een plekje te vinden.

Om 10 uur deed defensie al een oproep om niet langer met de auto of de trein naar Leeuwarden te komen vanwege de grote toestroom aan bezoekers. Die oproep was bedoeld om frustraties onder bezoekers te voorkomen. De basis is lopend en op de fiets nog wel te bereiken. Mensen kunnen de vliegshow volgen via de livestream, die ook op Omrop Fryslân televisie te zien zijn.

Ook op de sociale media zijn veel reacties te lezen. Marco Kleppe schrijft op Twitter dat hij het laatste parkeerplekje heeft gevonden. "Nu nog een paar honderd meter in de rij voor de bus. Reistijd nu 4 uur en 40 minuten." Politiewoordvoerder Anne van der Meer tweet: "druk, heel druk. Maar wat een mooi en vooral goed georganiseerd evenement." Diana Tibben heeft een andere mening: "parkeren ontzettend slecht geregeld en vreselijk onaardige verkeersregelaars". Freddy Scheltema vindt de hele open dagen maar niks:" hoe lang duren die rechtse hobbydagen?" vraagt hij zich af.

(Advertentie)
(Advertentie)