Balk stopt met 'Kleintje Feestweek' in het voorjaar

09 jun 2016 - 21:04
It sintrum fan Balk - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

In Balk wordt voortaan in het voorjaar geen 'Kleintje Feestweek' meer georganiseerd. Dat heeft het bestuur van de Stichting Feestweek Balk besloten. Er is elk jaar sprake van minder bezoekers en ook minder attracties Ook dit jaar bleven op het laatste moment attracties weg. De stichting heeft toen zelf een aantal zaken geregeld, zoals een springkussen en mini-zweef. Het bestuur wil zich helemaal richten op de feestweek in augustus.

 Ze onderzoeken nu of die week in eigen beheer kan worden gehouden, zodat ze niet weer worden geconfronteerd met deze afmeldingen.

Overlast

Buurman Hammie Kramer is blij met het besluit, hij had altijd veel geluidsoverlast van de markt op het Treemterplein. Zijn tuin ligt naast het plein. Hij vraagt voor het grote feest in augustus dat er een maximale muziekgrens wordt opgenomen in de vergunning. Dat ziet de gemeente De Fryske Marren echter niet zitten, dat is volgens de gemeente niet te doen. Zij kunnen niet voor elk evenement een geluidsnorm vaststellen. De vergunningsaanvraag voor de grote feestweek is in behandeling en zal waarschijnlijk ook worden verleend, maar zonder geluidsnorm.

(Advertentie)
(Advertentie)