Zoon (9) van vermoorde vrouw Drachten doet zijn verhaal

09 jun 2016 - 13:49

Het 9-jarige zoontje van de vrouw die vorig jaar werd omgebracht in haar woning aan de Zilverschoon in Drachten heeft donderdag zijn verhaal gedaan in de rechtbank via een videoboodschap. In Leeuwarden dient op dit ogenblik de rechtzaak tegen de 43-jarige ex-vriend van de vrouw.

Op verzoek van de nabestaanden en het jongetje zelf heeft de rechter de vertoning van de verklaring toegestaan. Het is uitzonderlijk voor zo'n jong kind, normaalgesproken is zoiets alleen toegestaan voor kinderen van 12 jaar en ouder.

In de videoboodschap zegt de jongen onder andere: "Had de verdachte het maar niet gedaan dan hadden ik en mijn moeder een beter leven gehad" en "De verdachte had het niet moeten doen. Dan had hij ook een beter leven gehad." Op verzoek van de advocaat Richard Korver en de nabestaanden is de video ook openbaar gemaakt.

De Drachtster ex-vriend van de vrouw wordt er van verdacht haar op 14 augustus met messtekem om het leven te hebben gebracht. Het jongetje was thuis toen de man toesloeg.

(Advertentie)
(Advertentie)