Nije opset by EK reedriden

08 jun 2016 - 21:13
It poadium fan de EK allround 2015 - Foto: ANP

De Europese kampioenschappen schaatsen op de langebaan krijgen een nieuwe opzet. Naast de EK allround komen er voortaan ook een EK sprint en een EK afstanden. In de seizoenen voor en na de Winterspelen wordt er een gecombineerd, driedaags toernooi verreden, met de EK allround en de EK sprint. In de andere jaren worden de EK afstanden gehouden. Dat heeft de internationale schaatsbond ISU woensdag besloten.

Op de EK allround blijven alle traditionele afstanden voor mannen en vrouwen hetzelfde. De 10 kilometer verschuift wel van de de eerste naar de derde dag. Op de EK afstanden verdwijnen de 10 kilometer voor de mannen en de 5 kilometer voor de vrouwen. Daarvoor in de plaats komt de 1000 meter.

Sven Kramer

Schaatser Sven Kramer vindt de veranderingen geen slechte zaak, maar volgens hem verandert er niet veel. Hij is wel blij dat de 10 kilometer bij de EK allround blijft.

Shorttrack

Voor de shorttrackers is het goede nieuws dat gastlanden van een EK of WK voortaan met het maximale aantal deelnemers van drie rijders mogen deelnemen. De Nederlandse schaatsbond KNSB heeft zich hier sterk voor gemaakt. Het wereldkampioenschap shorttrack wordt in 2017 in Rotterdam verreden.

(Advertentie)
(Advertentie)