Donderdag meer duidelijkheid over toekomst zwembad De Frosk

08 jun 2016 - 12:43

Het is donderdag een belangrijke dag voor het failliete zwembad De Frosk in Zwaagwesteinde. Dan komt het Koninklijk Nederlandse Zwembad met de cijfers die bepalen of het zwembad weer open kan of definitief dicht blijft.  Een speciale actiegroep heeft ondertussen al zo’n drieduizend handtekeningen ingezameld voor behoud van het zwembad in het dorp. Zij hopen daarmee dat de gemeente Dantumadiel wil helpen met een mogelijke doorstart.

De curator heeft al wel deze week de inboedel van het zwembad te koop gezet voor 26.000 euro. Het actiecomité wil dat graag kopen, maar dat geld hebben ze niet, zo zegt Anke Wijbenga van het comité. Zij willen nu eerst proberen het geld te lenen  van de gemeente.

Niet heel enthousiast

De gemeente zelf heeft het zwembad vier jaar gelden verkocht omdat De Frosk al tijden niet goed draaide. Wethouder Theunis Piersma laat in een reactie weten de uitkomsten van de cijfers van het zwembond te willen afwachten, voordat de gemeente toezegt om wel of niet het actiecomité te steunen. Wel geeft de gemeente aan niet heel enthousiast te zijn om te betalen aan de exploitatie van het zwembad. 

Eerste koop

De gemeente wil nog wel kijken of zij het recht van eerste koop kunnen gebruiken, om het daarna over te brengen in een stichting. “Maar dat hangt allemaal van de cijfers af”, zo zegt wethouder Theunis Piersma van de gemeente. 

(Advertentie)
(Advertentie)