Caparis verliest opnieuw zaak tegen directeur Tjerk Sinnema

07 jun 2016 - 11:50

Sociale werkvoorziening Caparis heeft opnieuw de zaak tegen de geschorste directeur Tjerk Sinnema verloren. De rechter oordeelde dat Sinnema binnen 24 uur na het tekenen van het vonnis weer aan het werk moet worden gezet. Sinnema is samen met een andere directeur, Klaas Weissenbach, in maart op non-actief gesteld door de directie van Caparis. Sinnema heeft dit aangevochten. In een vorig kort geding kreeg hij al gelijk van de rechter. Caparis was in hoger beroep gegaan, maar wordt weer in het ongelijk gesteld. 

Nieuw kort geding

Sinnema had ook een kort geding tegen Caparis aangespannen. Hij heeft op alle punten gelijk gekregen. Het bedrijf krijgt een dwangsom van 2.000 euro per dag dat Sinnema niet aan het werk wordt gelaten opgelegd. 

Algemeen directeur Ben Gerrits van Caparis wilde nog niet reageren op de uitspraak. Algemeen directeur Ben Gerrits van Caparis wilde nog niet reageren op de uitspraak. Woordvoerder Sjoerd Feitsma van de aandeelhouders, de acht gemeentes die participeren in Caparis, wist de uitspraak nog niet. Hij verwacht dinsdag uitleg van de algemeen directeur over wat hij met de uitspraak zal doen. 

Trefwoorden: 
Caparis Tjerk Sinnema zaak
(Advertentie)
(Advertentie)