Slachtemaraton 2016 op paar punten na goed verlopen

06 jun 2016 - 17:31

Op een paar problemen na is de Slachtemarathon zaterdag goed verlopen. Wel was de drukte bij de start en finish soms vervelend. En de watervoorziening kon beter, vonden sommige hardlopers.

Het warme weer overviel de organisatie en deelnemers. Halverwege de dag kwam de oproep aan mensen om met water naar de route te komen. Slachtewandelaars hebben meestal zelf wel drinken mee, maar de marathonlopers zijn afhankelijk van de waterpunten onderweg.

Gaandeweg de dag wordt het warmer en warmer en behoefte aan water steeds groter. Ook omroeper Jan Kooistra regelde spontaan een waterpunt op 22,5 kilometer. Hij had daar een waterkraan gezien en hij had zelf bekertjes bij zich.

De organisatie heeft geen klachten gehad over de watervoorziening. En een uitval van ongeveer tien procent bij de hardlopers is normaal. De verzorging is volgens de voorschriften gegaan en meer water zou gevaarlijk kunnen zijn. Het grootste probleem was dat de warmte pas de laatste paar dagen kwam, en dat de deelnemers er niet op konden trainen.

Trefwoorden: 
Slachtemaraton 2016
(Advertentie)
(Advertentie)