Organisatie Slachte roept op water uit te delen

04 jun 2016 - 18:26

De organisatie van de Slachtemarathon roept mensen die aan de route wonen op om wandelaars van water te voorzien. De organisatie heeft gezorgd voor waterpunten onderweg, maar dat is niet voldoende. Het blijft heet en dan is het erg belangrijk dat mensen goed blijven drinken. Dat zegt Anne Jochum de Vries van de Slachtemarathon.

De organisatie heeft van te voren deelnemers gevraagd extra drinkwater mee te nemen. Mensen die dat niet hebben gedaan, hebben tussen de officiële waterpunten door behoefte aan drinken.

Het is erg belangrijk om tijdens dit warme weer goed te blijven drinken, zegt De Vries. Niet veel in een keer, maar geregeld een beetje. Mensen aan de route bieden nu al spontaan water aan aan wandelaars. Dat wordt ontzettend gewaardeerd, aldus De Vries.

Deelnemers zijn warm als ze over de finish komen, zei De Vries om 12:00 uur. Op dat moment kwamen de laatste hardlopers over de meet. Zij kregen direct water. In verband met het warme weer had de organisatie al extra mensen van het Rode Kruis ingeschakeld. Het is niet drukker dan ze vooraf hadden verwacht.

Finishtijd opgerekt

De wandelaars die zaterdagochtend veertig minuten moesten wachten voordat ze konden starten, hoeven zich geen zorgen te maken over de finishtijd. De organisatie heeft de finishtijd opgerekt, zodat de wandelaars zich niet hoeven te haasten. Mensen moeten onderweg genieten en niet haastig zijn, zegt Anne Jochum de Vries van de organisatie.

Trefwoorden: 
water warmte Slachtemarathon
(Advertentie)
(Advertentie)