"Toekomst van Friese dorpsfeesten in gevaar"

03 jun 2016 - 22:35

Als de bezoekersaantallen niet verbeteren en vrijwilligers zich niet melden is de toekomst van de Friese dorpsfeesten in gevaar. Dat zegt Margreet Smit van de feestcommissie van Lekkum, Miedum en Snakkerburen. Het wordt volgens haar steeds lastiger vrijwilligers te vinden om het feest te organiseren en ook de bezoekersaantallen in Lekkum lopen achteruit.

In het dorp is elk jaar de feestweek georganiseerd, maar of dat in de toekomst ook zo zal blijven, is maar de vraag. Lekkum overweegt nu een dorpsfeest eens in de twee jaar.

Het bestuur is bang dat de bezoekersaantallen dit jaar weer verder afnemen, net als vorig jaar. Hoe dit komt, daar heeft Smit van de feestcommissie nog geen antwoord op. Wel zijn er maatregelen getroffen: zo zijn de kaartjes voor vrijdagavond dit jaar gratis. Of het bestuur daarmee in financiële nood komt kunnen zij nu niet zeggen, maar het heeft van tevoren wel een oplossing bedacht om meer geld binnen te krijgen. "Wij hebben het programma nu voller gemaakt, zodat bezoekers niet zo gauw naar huis gaan en hier blijven hangen. Zo verkopen wij weer meer consumpties", zo zegt Smit.

De feestweek moet ook al concurreren met de Slachtemarathon en de Rypstermarkt in Dronrijp. Maar volgens de feestcommissie van Lekkum hebben deze evenementen geen grote invloed op de bezoekersaantallen.

Trefwoorden: 
dorpsfeest Lekkum
(Advertentie)
(Advertentie)