Onrust in Haismastraat Burgum om grote bomen

03 jun 2016 - 12:57

Grote eiken en lariksbomen zorgen voor grote irritatie onder de bewoners van de Tjalling H. Haismastraat in Burgum. De bomen in de straat verstoren het woongenot en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. De hele straat komt nu in actie, want de bomen beginnen zich steeds meer tegen te staan. Zij zijn bang dat de takken kunnen afbreken en neerkomen op bijvoorbeeld de schoolkinderen.

Ook de gevallen naalden zijn vooral in de herfst een grote ergenis en verstoppen alle goten. Daarnaast wil het gras in de tuinen niet meer groeien omdat de grote bomen al het water opnemen. En alsof dat nog niet het enige probleem is, dan is er ook nog de parkeeroverlast in de straat, dat volgens de bewoners is ontstaan na de komst van een nieuwe locatie van de GGD. 

De inwoners willen nu dat de gemeente de bomen weghaalt en wat doet aan de parkeeroverlast, maar veel vertrouwen hebben ze daar niet in. De gemeente Tytsjerksteradiel zegt in een reactie binnenkort aandacht te geven aan de problematiek in de Tjalling Haimastraat in Burgum. 

(Advertentie)
(Advertentie)