Commissaris Jorritsma wordt burgemeester van Eindhoven

31 Mei 2016 - 22:14

Commissaris van de Koning John Jorritsma verlaat Friesland. Jorritsma (VVD) staat op de nominatie om burgemeester van Eindhoven te worden. Het vertrek van Jorritsma komt redelijk onverwacht.

Jorritsma was in 2014 herbenoemd voor een periode van 6 jaar. John Jorritsma volgde in 2008 Ed Nijpels op als Commissaris van de Koning. Hij was de vierde VVD-commissaris op rij. Voordat hij naar Friesland kwam, was hij directeur bij de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij BOM. Daarvoor was hij burgemeester van Cranendonck.

Jorritsma heeft zijn stap dinsdagavond zelf bekend gemaakt op een ingelaste persconferentie op het Provinciehuis in Leeuwarden. Jorritsma begint op 1 september aan zijn nieuwe baan in Eindhoven. De benoeming is nog niet helemaal rond; Jorritsma staat als eerste op de voordracht van de vertrouwenscommissie. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken moet zich nog over de voordracht buigen. Er waren zestien sollicitanten voor de baan van burgemeester van Eindhoven. Jorritsma wordt de opvolger van Rob van Gijzel (PvdA).

(Advertentie)
(Advertentie)