Advocate Udo D. pleit voor tbs-behandeling

31 Mei 2016 - 15:41

Advocaat Esther van der Zee van Udo D. (39) vindt dat haar client niet de cel in moet, maar alleen een tbs-behandeling zou moeten krijgen, omdat hij volgens haar volledig ontoerekeningsvatbaar is. De verdachte zei aan het eind van de zitting dat hij de nabestaanden van de vrouw die hij heeft omgebracht een schadevergoeding wil betalen. Hij is onder andere bereid om de begrafeniskosten aan de familie te betalen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Het Openbaar Ministerie eiste 6 jaar celstraf tegen Udo D. met tbs en dwangverpleging.

De man zou afgelopen jaar een vrouw hebben doodgeslagen met een fles. Ook zou Udo D. een prostituee in de nek en het gezicht hebben gestoken. De man stond terecht voor moord en poging tot moord. Maar de officier van justitie maakte hier bij de rechtbank doodslag en poging tot doodslag van, omdat niet aangetoond kan worden dat de Leeuwarder vooraf al een plan had om de vrouwen om te brengen.

D. lag geen verklaring af over zijn daden, maar ook zonder verklaring is er volgens justitie voldoende bewijs om de man te veroordelen. De man had DNA-materiaal van de overleden vrouw op zijn broek en hand. Ook zijn er belastende verklaringen van getuigen.

Trefwoorden: 
Udo D. rechtbank TBS
(Advertentie)
(Advertentie)