Twee Bolswarder vrouwen naar WK eiwerpen

31 Mei 2016 - 11:26
Iepen NK aaismiten

Anneke Tuinenga en Grietsje Yska uit Bolsward zullen op 26 juni in het Engelse Swaton Nederland vertegenwoordigen op het WK eiwerpen. Het Bolswarder duo won de nominatie op het Open Nederlands kampioenschap dat in Bolsward werd gehouden. De vrouwen zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor hun reis.

De voorzitter van de overkoepelende Nederlandse Eiwerp Federatie Jacques Hoogenboom geeft de vrouwen een goede kans op een podiumplek.

"Als de wedstrijdleiding de spelregels volgt en geen voorkeur heeft voor deelnemers uit exotische landen, dan móeten Anneke en Grietje een medaille kunnen halen." Hoogenboom doelt met zijn uitspraken op de blunders van de scheidsrechters bij het toernooi in 2014. 

Mogelijk geen Open NK 2016

Ondanks de goede Nederlandse prestaties van de afgelopen jaren staat het Open NK eiwerpen van dit jaar losse schroeven. Volgens Hoogenboom loopt de organisatie stroef, en is er tijd tekort om tot een goede opzet te komen voor het evenement. "Ik betreur dat ten zeerste, omdat vorig jaar een veelbelovende herstart in Bolsward is gemaakt, nadat het kampioenschap in de jaren daarvoor vaste grond onder de voeten had gekregen in Makkum."

Trefwoorden: 
eiwerpen WK Engeland
(Advertentie)
(Advertentie)