Werkzaamheden brug Uitwellingerga: vertraging scheepvaart

30 Mei 2016 - 12:44
De brêge by Twellingea - Foto: Google Streetview

Het scheepvaartverkeer moet de komende twee maanden rekening houden met beperkte bediening bij de brug van Uitwelleringa op het Prinses Margrietkanaal. Rijkswaterstaat is genoodzaakt reparaties uit te voeren aan de brug, waardoor deze niet kan worden geopend. Schepen hoger dan 7 meter 10 moeten vanaf 13 juni omvaren. Ook het autoverkeer moet enkele rekeninghouden met oponthoud. Op 13 juni, en 21 en 22 juli is de brug van 9:00 uur tot 15:00 uur afgesloten voor autoverkeer. Omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden.

IVoor de rest van de periode is de brug gewoon open voor het autoverkeer. Wel is de snelheid beperkt tot 10 km per uur. Dit heeft te maken met de geluidsoverlast voor de ondernemer, die onder de brug aan het werk is.

De werkzaamheden aan de brug van uitwellingerga stonden gepland voor de komende herfst. Maar bij een inspectie kwam naar voren dat de kamraderen van de aandrijving van de brug in slechte staat waren.Daardoor kan het herstelwerk niet wachten tot na de zomer. Het werk begint op 13 juni en duurt tot aan de bouwvak.

(Advertentie)
(Advertentie)