Actievoerders Caparis rijden met bussen door de provincie

30 Mei 2016 - 10:50

Ruim 250 werknemers van Caparis rijden maandagochtend met bussen door de provincie om actie te voeren. Zij zijn van plan om bij de wethouders van de aandeelhoudende gemeenten langs te gaan om een petitie aan te bieden. Het gaat om wethouders van de gemeenten Leeuwarden, Tytsjerksteradiel, Smallingerland, Heerenveen, Opsterland, Ooststellingwerf en Weststellingwerf. Volgens de medewerkers wordt de CAO niet goed nageleefd door het bedrijf. Zou zouden veel werknemers meerdere jaren op een minimumloon worden gehouden, terwijl dit niet mag.

De actievoerdersrijden maandag twee verschillende busroutes langs de gemeenten. Ze vragen wethouders om hun petitie te ondertekenen. Daarmee beloven ze dan om zich in te spannen voor werkzekerheid, opleiding en het bieden van een veilige werkplek. Lotterman, bestuurder van de vakbond FNV, zegt: "'Het is belangrijk dat gemeenten en wethouders zien over welke mensen de besluiten worden genomen. Ook al verandert Den Haag de wetgeving en zit de SW 'op slot', de zorgplicht die gemeenten hebben die blijft. Daar kunnen wethouders hun ogen niet voor sluiten."

Geen handtekening

De eerste bus kwam rond negen uur aan op het gemeentehuis van Heerenveen. Wethouder Coby van der Laan nam de petitie wel in onvangst maar weigerde de petitie te ondertekenen. Dat hadden de actievoerders wel graag gewild.

Trefwoorden: 
Caparis actie bus
(Advertentie)
(Advertentie)