Politie controleert vogelhouders in Noordoost-Friesland

29 Mei 2016 - 13:24
Foto: ANP

De politie heeft zaterdag op verschillende plaatsen in Noordoost-Friesland controles bij vogelhouders gehouden. Dat gebeurde in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Friese Uitvoeringsdienst Milieu, het Openbaar Ministerie, de Voedsel- en Warenautoriteit en de provincie Groningen.

Tegen vier vogelhouders is proces-verbaal opgemaakt. De controles waren op twintig locaties in Holwerd, Twijzelerheide, Zwaagwesteinde, Westergeest, Garijp, Triemen, Damwoude, Wouterswoude, Houtigehage en Oldekerk in Groningen.

Er werd gecontroleerd op de regels in de Flora- en Faunawet. Er zijn boetes uitgedeeld voor verkeerd aangebrachte pootringen, het hebben van niet-geringde dode vogels zonder daarvoor een verklaring te hebben, het klaar hebben staan van een val voor konijnen, het in bezit hebben van een verboden klapnet en en het hebben van een opgezette ijsvogel zonder een verplicht plaatje van een preparateur.

De verboden vangmiddelen zijn in beslag genomen. Ook een spreeuw en een patrijs zijn in beslag genomen, omdat die niet goed geringd waren. De politie wijst erop dat de regels in de Flora en Faunawet de vogels beschermen moeten en dat er daarom op wordt gecontroleerd en tegen overtredingen wordt opgetreden.

Trefwoorden: 
vogelhouders politie controle
(Advertentie)
(Advertentie)