Friese Frederik uit Arkansas 'mooiste van de wereld'

29 Mei 2016 - 12:43

Het 15-jarige Friese paard 'Frederik The Great' uit het Amerikaanse Arkansas wordt door veel mensen gezien als het mooiste paard ter wereld. Het paard heeft z'n eigen Facebookpagina met 30.000 volgens van over de hele wereld. De reacties op de sociale media liegen er niet om: "zo'n mooi paard komt er nooit weer", schrijft een van de fans. Frederik kreeg ook al verschillende filmrollen aangeboden.

Frederik is gefokt door Jentsje Plantinga uit Damwâld. In de Engelse krant The Guardian vertelt eigenaar Stacy nazario dat Frederik 'een vriendelijke reus' is. Fredereik woont op de boerderij Pinnacle Farms.

Paard en eigenaar krijgen het er maar druk mee. Er komen volgende week verschillende televisie-ploegen naar Arkansas om het paard te bewonderen en te filmen. Stacy Nazario heeft Frederik zelf uit Nederland geimporteerd. Frederik valt met name op door zijn lange manen. Hij was in eerste instantie naar Amerika gehaald als dekpaard, maar het lijkt er op dat hij een hele andere carriëre erbij krijgt.

Trefwoorden: 
paard fries Frederik the Great
(Advertentie)
(Advertentie)