Wielrenner Lieuwe Westra gevallen in Ronde van België

28 Mei 2016 - 15:49
Lieuwe Westra (argyfoto) - Foto: ANP

Wielrenner Lieuwe Westra uit Tijnje is zaterdag onderuit gegaan in de Ronde van België. Tijdens de wedstrijd deed zich een massale valpartij voor. waar meerdere renners bij betrokken waren. Het ziet er echter naar uit dat Westra niet betrokken was bij die massale valpartij omdat hij achterop geraakt was. Westra was eerder in de rit onderuit gegaan bij een afdaling.

De grote valpartij ontstond ongeveer anderhalf uur na de start, toen twee motorrijders die het peloton wilden passeren, ten val kwamen. Bij de val waren ongeveer negentien renners betrokken. Elf van hen zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Lotto-renner Stig Broeckx zou er het ergste aan toe zijn. Hij werd lange tijd aan de kant van de weg behandeld,

Broeckx in coma

Zaterdagavond werd bekend gemaakt dat Broeckx in coma ligt in het ziekenhuis. Hij is zelf in coma geraakt. De Belgische wielrenner heeft twee hersenbloedingen.

Rit telt niet mee

De koninginnerit van de Ronde van België is een rit van 207 kilometer door de Ardennen. met start en finish in Verviers. De organisatie heeft besloten dat de wedstrijd na de valpartij niet meer meetelt. De renners rijden nu in colonne naar Verviers.

(Advertentie)
(Advertentie)