FNV in Leeuwarden: Is er nog een toekomst voor de vakbond?

27 Mei 2016 - 19:58

Bent u nog lid van de vakbond? Of is het bestaan van een vakbond niet meer van deze tijd? Dat zijn vragen die worden gesteld nu er steeds meer freelancers en zzp'ers op de markt komen. En in de meeste gevallen sluiten zij zich niet aan bij een vakbond. Reden voor de vakbond FNV om actie te ondernemen. Naast dat er een nieuwe campagne is opgezet met als thema "Zo werkt Nederland" om meer leden te krijgen, organiseerde de FNV vrijdagmiddag een vakbondshuis in Leeuwarden.

Speciaal voor werknemers, zzp'ers, ondernemers en freelancers. Want volgens Leo Hartveld van de FNV speelt de vakbond ook in de toekomst een grote rol. Volgens hem onderschatten mensen het werk wat erbij komt kijken om een zzp'er te zijn en weten ze niet altijd evengoed hoe zij moeten opkomen voor hun rechten.

''Een deel van de zzp'ers denkt dat ze het zelf wel afkunnen, maar als je nou eens gaat kijken naar de bouwvakkers. Hoe zij betaald worden is gewoon onder de maat. En daar heb je een vereniging voor nodig, anders word je uitgespeeld. Al die tijdelijke contracten en tijdelijke projecten en je moet maar zien hoe je het jaar doorkomt'', aldus Hartveld van de vakbond.

Trefwoorden: 
FNV vakbond ZZP'er
(Advertentie)
(Advertentie)