Provincie wil symposium circulaire economie organiseren

25 Mei 2016 - 22:51
It Provinsjehûs yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

De provincie Fryslân zal een speciaal symposium organiseren over de circulaire economie in Fryslân. Dat zei commissaris van de koning John Jorritsma woensdag bij de vijfde Rede van Fryslân.

Jorritsma was, zoals hij zelf zei, verguld met het feit dat Prins Carlos de Bourbon de Parme wilde spreken. De prins sprak zijn waardering uit voor Fryslân als voorbeeldregio van plekken waar veel wordt gedaan aan circulaire economie.

2018

Het symposium moet laten zien wat er moet gebeuren in Fryslân om de economie meer circulair te maken. Al in 2018 moeten daar de eerste resultaten van te zien zijn. 

Werbrûke

Eerder deze maand maakte de provincie bekend dat de Vereniging Circulair Fryslân 100.000 euro subsidie van de provincie krijgt om de circulaire economie te steunen. Dat betekent dat producten en materialen opnieuw worden gebruik. 

Jild besparje

De vereniging wil samenwerken met Friese organisaties en organiseert projecten en activiteiten. Volgens de Vereniging Circulair Friesland geeft een circulaire economie ondernemers veel kansen. Zij besparen bijvoorbeeld geld, doordat minder grondstoffen worden gebruikt. 

(Advertentie)
(Advertentie)