Doorstroom verkeer door Lemmer wordt gemeten

04 Mei 2016 - 20:13

In Lemmer wordt gemeten hoe lang een auto erover doet om door het dorp te rijden. Kastjes aan lantaarnpalen aan de weg detecteren bluetooth van mobiele telefoons en in de autoradio's. De signalen worden op de verscheidene punten opgepikt. Zo wordt de reistijd bepaald.

Vorig jaar zijn de brugtijden in het dorp aangepast. Ze gaan nu tegelijk open, zodat het verkeer maar één keer hoeft te wachten en dus beter door kan rijden. "Dat foarkomt in soad irritaasje", zegt brugwachter Albert Horzelberg. De metingen duren de gehele zomer.

Privacy
Volgens de provincie komt de privacy niet in gevaar. De signalen zijn niet te koppelen aan de auto of het telefoonnummer van de mensen.

Nieuwe inrichting
De provincie en de gemeente De Fryske Marren werken aan plannen voor een nieuwe inrichting van de weg. Daarbij zullen ze de gegevens van het onderzoek gebruiken.

Drukke vaarroute
Met name in de zomer zijn er veel toeristen die naar Súdwest-Fryslân rijden. De provinciale weg waar de kastjes hangen, kruist in Lemmer met de drukke vaarrtoute De Sylroede. Dat is zo'n drukke vaarroute dat daar voor de brug vaak lange files ontstaan.

Trefwoorden: 
Lemmer verkeer
(Advertentie)
(Advertentie)