Kinderprogramma over de dood op Omrop Fryslân TV

03 Mei 2016 - 17:44

Voor kinderen is de dood soms een onderwerp waar niet veel over wordt gesproken. Er is nu op Omrop Fryslân een kinderprogramma dat de dood als onderwerp heeft. De aflevering 'De do is dea' van het kinderprogramma Kening Hert & Harry Hazze gaat in op vragen over de dood. Wat houdt het in en hoe ga je er mee om? Het programma wil kinderen aan het denken zetten over de dood.

Dood bespreekbaar maken

Maar het programma is niet alleen geschikt voor kleine kinderen, zegt programmamaker Feije van der Meer. "Officieel is het een school tv-programma voor groep 1 en 2, maar het is eigenlijk heel geschikt voor alle leeftijden. Vooral ook voor ouders om samen met hun kinderen te kijken", aldus Van der Meer. Ouders kunnen er dan na afloop met hun kinderen over praten. 

Van der Meer denkt dat het onderwerp 'dood' bespreekbaar gemaakt moet worden voor kinderen. "Er is geen leven zonder dood. Kinderen krijgen op een gegeven moment met de dood te maken. De bedoeling van dit programma is om dit bespreekbaar te maken." 

Het programma is woensdag 4 mei, op de dag dat we de doden herdenken, om 11.00 en 12.00 uur te zien op Omrop Fryslân TV.

(Advertentie)
(Advertentie)