Ard de Graaf van SC Cambuur staat achter Van der Vegt

02 Mei 2016 - 20:44

Algemeen directeur Ard de Graaf van SC Cambuur staat achter technisch directeur Henry van der Vegt. Supporters zijn een petitie begonnen om Van der Vegt weg te krijgen, nu Cambuur de vierde club is waar hij mee degradeert. Eerder deed hij dat al met PEC Zwolle, RKC en Willem II.

"Hij is een aantal keer gedegradeerd, dat klopt," zegt De Graaf over Van der Vegt. "Als je bij een club als Cambuur gaat werken, dan weet je dat het afbreukrisico groot is. Henri is bij Cambuur begonnen. Dat kun je ook uitleggen als lef. Dat vind ik, persoonlijk."

Volgens De Graaf is de degradatie niet de schuld van een man: "Hij had het ook niet kunnen doen. Dan had iemand anders in dat schuitje gezeten. Het is een mix van factoren waardoor we gedegradeerd zijn."

Minder inkomsten

De inkomsten van onder andere sponsoren en televisiegeld zullen volgend jaar teruglopen. Maar dat zal voor het bestuur van de club geen grote gevolgen hebben, zegt De Graaf. "We zullen in organisatie niet ver terug hoeven. We hebben geen grote organisatie. Na de promotie naar de eredivisie zijn we niet ver gegroeid. Maar je moet niets uitsluiten. "

Nieuw stadion

Er moet wel snel een nieuw stadion komen, vindt De Graaf. "Dat is de lifeline voor Cambuur. We kunnen niet verder in het stadion waar we nu in zitten. We zijn te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet. Zo zullen we nooit een stabiele eredivisieclub zijn. We zullen promoveren en ook weer degraderen. De plannen voor het nieuwe stadion moeten nu uitgerold worden."

Stapje terug

De Graaf kijkt niet op van de degradatie. "Het is niet raar wat er nu gebeurt. Als je kijkt naar de financiële grootte en de mogelijkheden van de club, dan weet je dat het heel lastig is om in de eredivisie te blijven. Dat hebben we twee jaar gedaan. Een record voor de club. We zijn boven onszelf uitgestegen."

Volgend jaar moet de club een stapje terug doen, zegt De Graaf. "Waar we in de eredivisie een grote club met een klein budget waren, zijn we in de Jupiler League een grote club met een groot budget."

(Advertentie)
(Advertentie)