SC Heerenveen verliest noordelijke derby van FC Groningen

01 Mei 2016 - 18:11

Sportclub Heerenveen heeft de noordelijke derby tegen FC Groningen verloren. Het werd 1-2 in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen begon goed aan de wedstrijd en kwam op voorsprong door een doelpunt van Sam Larsson. Lang konden ze daar niet van genieten. Een aantal minuten later kwam FC Groningen op gelijke hoogte door een goal van Oussama Idrissi. Groningen begon sterk aan de tweede helft en kwam op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Albert Rusnák.

Laatste thuiswedstrijd De Haan

Het duel met FC Groningen was de laatste thuiswedstrijd van trainer Foppe de Haan. Voorafgaand aan de wedstrijd organiseerden de Heerenveen-supporters een sfeeractie voor De Haan.

Heerenveen begon fel aan de wedstrijd na een aantal kansen voor de thuisclub, zorgde Sam Larsson in de 20e minuut voor de openingstreffer. Met een mooie solo omzeilde Larsson de Groninger defensie en schoor de bal beheerst in. Lang konden de Feansters niet genieten van de voorsprong. In de 26e minuut tekende Oussama Idrissi voor de 1-1. Beide ploegen kregen nog een aantal kansen, maar de ruststand bleef 1-1. 

Overwicht FC Groningen

FC Groningen kwam goed uit de kleedkamer, want de Groningers begonnen sterk aan de tweede helft. Albert Rusnák zette Groningen in de 52e minuut op 2-1 en ook daarna had Groningen het overwicht. Heerenveen ging op zoek naar de gelijkmaker, maar redde het niet op. Waardoor het 2-1 bleef.

De Feansters blijven door het verlies op de twaalfde plaats in de eredivisie staan. Volgende week zondag 8 mei speelt Heerenveen de laatste wedstrijd van het seizoen uit bij ADO Den Haag.

(Advertentie)
(Advertentie)