SC Cambuur verliest en degradeert uit eredivisie

01 Mei 2016 - 17:59

SC Cambuur speelt volgend jaar weer een niveau lager, in de Jupiler League. De Leeuwarders verloren zondag met 6-2 van PSV, waardoor degradatie uit de Eredivisie een feit is. Cambuur heeft de afgelopen drie jaar op het hoogste niveau gespeeld.

De ploeg van trainer Marcel Keizer kon voor de rust prima meekomen met PSV, dat nog kampioen kan worden. De ruststand was 3-2. In de tweede helft bouwden de Eindhovenaren hun voorsprong uit naar 6-2. De Leeuwarder goals werden gemaakt door Calvin Mac-Intosch en Jack Byrne.

Cambuur verrast in eerste helft

De eerste tegengoal van Cambuur viel al na een kwartier spelen. Marco van Ginkel kon de 1-0 bij de tweede paal intikken. Daarvoor had PSV al een paar grote kansen op de openingstreffer gemist. Een grote score leek er aan te komen, maar vanuit het niets kwam Cambuur op gelijke hoogte. Een schot van Xander Houtkoop werd aangeraakt door Mac-Intosch, waarna de bal erin vloog. In de 27e minuut kwam PSV weer op voorsprong. Een ingooi werd door Luuk de Jong over Cambuur-keeper Leonard Nienhuis heen gekopt.

Achterstand bij rust

Tien minuten voor de rust moest Keizer een noodzakelijke wissel toepassen. Kevin van Veen had nog teveel last van zijn blessure en werd vervangen door Sander van de Streek. Even daarna maakte PSV er 3-1 van. Uit een hoekschop gaf Gaston Pereiro het laatste tikje. Het doelpunt van Pereiro was niet de laatste voor de rust. Byrne zette de ruststand op het scorebord. Hij schoot met een geweldig schot van zo'n 20 meter de 3-2 erin.

Blunder Nienhuis

In de tweede helft kreeg PSV via De Jong meteen een goede kans, maar Nienhuis kon de bal knap tegenhouden. Na ruim een half uur maakte diezelfde Nienhuis een grote blunder. Hij probeerde de slechte pass van Marvin Peersman binnen te houden, maar de Cambuur-doelman leverde de bal in bij Adem Maher, die toen gemakkelijk de 4-2 kon maken. Jetro Willems maakte er uit een vrije trap 5-2 van. Van Ginkel zette in de blessuretijd de 6-2 op het bord. Met een rake vrije trap bepaalde hij de eindstand.

Volgende week speelt SC Cambuur nog een thuiswedstrijd, voorlopig de laatste in de Eredivisie, tegen Excelsior.

Trefwoorden: 
voetbal SC Cambuur PSV degradatie
(Advertentie)
(Advertentie)