Spannende dag voor zwembad De Frosk in De Westereen

28 apr 2016 - 19:28

Gaat het zwembad De Frosk in De Westereen over anderhalve week definitief dicht? Of is de gemeente bereid om het zwembad nog eens twee maanden langer op te houden. Die vraag krijgen raadsleden van Dantumadeel donderdagavond voorgelegd door het actiecomité van zwembad De Frosk. Alle raadsleden zijn uitgenodigd in het zwembad. Ze krijgen dat een petitie aangeboden.

De Frosk ging begin deze maand failliet. Met financiële steun van de gemeente heeft de curator het bad open gehouden, maar op 8 mei stopt dat.

Tijdelijke gemeentelijke bijdrage en dan overname
Het actiecomité wil echter dat de gemeente geld geeft om De Frosk langer open te houden. In de tussentijd moet dan onderzocht worden of het bad overgenomen kan worden door de inwoners. Daarvoor wordt dan een speciale stichting of vereniging opgericht. Vrijwilligers zouden mogelijk kunnen helpen bij de exploitatie.

Zuinig
Burgemeester en wethouders van Dantumadeel reageren tot nu toe voorzichtig. De gemeente heeft vijf jaar terug nog acht ton in het bad gestoken en is nog niet meteen bereid om de portemonnee weer open te trekken. Tijdelijk wethouder Theunis Piersma zegt dat het formeel gezien ook de curator is wie bepaalt of het bad nog langer open kan blijven of niet. Het actiecomité hoopt dat de gemeenteraad er anders over denkt en wil donderdagavond de plannen presenteren.

(Advertentie)
(Advertentie)