Provincie steekt een miljoen euro extra in Fries Museum

27 apr 2016 - 22:16

De provincie Friesland steekt de komende jaren een miljoen euro extra in het Fries Museum. Dat geld is bestemd voor drie tentoonstellingen. De tentoonstelling over Esscher in 2018 krijgt een half miljoen euro, de Mata Hari-tentoonstelling in 2017 krijgt 150.000 euro, en er gaat 350.000 euro naar de tentoonstelling over de schilder Lourens Alma Tadema. Die tentoonstelling gaat in 2016 van start.

Lourens Alma Tadema is in 1836 geboren in Dronrijp. Later verhuisde hij naar Londen. Hij was een van de belangrijkste kunstschilders van zijn tijd en stond bekend om zijn stukken met Romeinse of Griekse invloeden.

Leeuwarden Culturele Hoofdstad

Friesland levert de bijdrage in het kader van Leeuwaren Culturele Hoofdstad 2018. De provincie wil er in Fries feest van maken met een internationale uitstraling. ''Us bydrage rjochtet him op eveneminten dy't in unike bydrage leverje oan Kulturele Haadstêd'', zegt gedeputeerde Poepjes. ''De Alma Tadema-tentoanstelling is in bysûndere attraksje foar it Fries Museum, foar Ljouwert en foar Fryslân.''

(Advertentie)
(Advertentie)