Koningsdag in Leeuwarden verloopt rustig

27 apr 2016 - 22:05

Het was dit jaar minder druk op Koningsdag dan vorig jaar, zo laat Jan Wijma van Handhaving en Toezicht weten. Vooral 's ochtends op de vrijmarkt in Leeuwarden was het rustig. Er waren nog veel lege plekken. Het heeft alles te maken met het koude weer. Toen de zon er in de middag bij kwam, werd het toch nog aardig druk in de stad. De piek was tussen twee en vijf uur. Overdag is alles rustig en zonder problemen verlopen.

Estafette

Aan het einde van de middag stond kringloopwinkel Estafette van Omrin met een aantal vrachtwagens op verscheidene plekken in de stad. Mensen konden hier hun niet verkochte spul kwijt. Daarnaast stond een container voor de spullen die Estafette niet in haar winkel wil verkopen. Estafette doet dit nu voor het tweede achtereenvolgende jaar. Verder zorgde Omrin er woensdagavond met een grote schoonmaakploeg voor dat de hele stad weer opgeruimd was.

Andere uitgang

Het muziekevenement Kingsday Outdour op het Oldehoofster Kerkhof heeft op Koningsdag geëxperimenteerd met een andere ingang. Vorig jaar was de ingang bij de Kleine Kerkstraat, dit jaar bij de Groene Weide, achter de Oldehove. Bij de Kleine Kerkstraat ontstonden vorig jaar opstoppingen, omdat het een smalle straat is. Als het een succes is, dan zou deze uitgang ook bij andere evenementen op het Oldehoofster Kerkhof gebruikt kunnen worden.

Trefwoorden: 
Koningsdag Leeuwarden
(Advertentie)
(Advertentie)