Snertmaker Sjoerd Flameling krijgt eerste Omroplintje 2016

25 apr 2016 - 09:39

Het eerste Omroplintje van 2016 is maandagochtend uitgereikt aan Sjoerd Flameling uit Drachten. Flameling maakt al sinds 2004 snert voor Indonesië en zijn vrouw Betty vindt dat wel een lintje waard.

Op vakantie op Bali kwam de Drachtster in aanraking met een Indonesisch gezin dat het niet breed had. Weer thuis wilde hij er graag wat aan doen. Flameling is wereldkampioen snertmaken geweest en zo kwam hij op het idee om eigengemaakte snert te verkopen voor het gezin.

Hij heeft er zelfs een speciale snertpan voor gekocht, waar hij in één keer 25 liter soep in kon maken. Nu, tien jaar later, gaat het zo goed met het Indonesische gezin dat de Friese snertsteun niet meer nodig is. Maar Flameling houdt niet op, hij verkoopt nu zijn snert om geld in te zamelen voor een stichting in Indonesië die kinderen helpt met een protese. Waarschijnlijk zal hij later dit jaar weer met zijn vrouw naar Indonesië gaan.

Radioverslaggevers van Omrop Fryslân zijn maandag de hele dag de hort op om Omroplintjes uit te reiken. Kijk voor meer informatie en volg het uitreiken van de Omroplintjes op: 

www.omropfryslan.nl/lintsje.

(Advertentie)
(Advertentie)