Marit Talens met Tostaband naar Ierland

24 apr 2016 - 13:54
Marit Talens

Zangeres Marit Talens uit Marsum is door Culturele Hoofdstad Donostia-San Sebastián uitgekozen om mee te doen aan de Tostaband. Het gaat om een nieuwe band, met muzikanten uit Baskenland, Galisië, Kornwall, Wales, Friesland, Ierland en Schotland. Het is de bedoeling dat de band ook in zeven talen zal gaan optreden. Elke muzikant mag twee liedjes in de eigen taal inbrengen. Marit heeft voor Oerol Thús (overal thuis) van Piter Wilkens en voor de eigen compositie Libbenstier, waarmee ze Liet 2015 won.

Marit stapt woensdag op het vliegtuig naar Ierland voor de repetities.

Aansluitend zal de Tostaband op 1 mei debuteren op het festival in het Ierse Dingle. Later dit jaar staan ook optreden gepland in alle regio's die meedoen aan het Tostaproject. Het Friese optreden is deze nazomer op de Admiraliteitsdagen in Dokkum.

Marit Talens is door de Basken geselecteerd vanwege de goede indruk die ze vorig jaar maakte op songfestival Suns Europe in Italië. Marit wer daar, samen met haar muzikale vriend Nigel, tweede. Marit heeft veel zin aan het internationale avontuur. Ze is zeer benieuwd naar de andere muzikanten, die ze nog nooit getroffen heeft, en naar hun verhalen en muziekcultuur. Marit Talens is kunststudente en beschouwt de de Tostaband als een mooie kans.

Volgens projectleider Igor Otxoa van de Tostaband is het voor het eerst dat er een band wordt opgericht met zeven muzikanten die in zeven onderschatte minderheidstalen zingen. Als de band aanslaat wil hij volgend jaar doorgaan met het project en de grote festivals benaderen.

(Advertentie)
(Advertentie)