Petitie kan spoorfietspad Stiens-Jelsum niet keren

21 apr 2016 - 23:00

Er komt een fietspad op de oude spoorbaan van Stiens naar Jelsum, een massale petitie en een broeierig debat verandert daar vooralsnog niets aan. Omwonenden waren donderdagavond met zo'n 100 man naar de raadszaal gekomen om de petitie aan te bieden en te horen wat de raadsleden en de wethouder erover te zeggen had.

De omwonenden vinden dat het fietspad te breed wordt en dat het daardoor een racebaan wordt voor brommers. Ook zijn ze bang dat de picknickbanken bij het pad veranderen in hangplekken voor de jeugd.

Wethouder Van der Meulen denkt dat zoiets te voorkomen is door de banken op een goede plek te plaatsen. Als het pad smaller wordt gemaakt, is het niet meer geschikt voor mensen met een scootmobiel of een rolstoel. De oppositie vindt dat de omwonenden veel te laat bij de plannen betrokken zijn. De FNP vroeg zelfs om het hele plan terug te trekken. Er is echter geen meerderheid voor. De coalitie van PvdA, CDA en VVD blijft achter het fietspad staan. Wel is de wethouder gevraagd om bij de inrichting de bezwaren van de omwonenden zoveel mogelijk tegemoet te komen.

(Advertentie)
(Advertentie)