Grote kans op degaradatie na gelijkspel van Cambuur

21 apr 2016 - 20:59

SC Cambuur heeft donderdagavond één punt gepakt in de thuiswedstrijd tegen Willem II, het werd 1-1. Daarmee is de kans dat ze degeraderen uit de eredivisie erg groot geworden. Ze moeten nog twee wedstrijden spelen: uit tegen PSV en thuis tegen Excelsior. Cambuur heeft nu 18 punten uit 32 wedstrijden. De Graafschap heeft vier punten meer en Excelsior heeft acht punten meer. De kans is heel klein dat Cambuur uit die laatste twee wedstrijden nog 6 punten weet te slepen.

In de eerste helft was Cambuur meteen door alle wissels heen. In de achste minuut moest Martijn van der Laan het veld hinkelend verlaten. Hij werd vervangen door Calvin Mac-Intosch. In de 24ste minuut komt Cambuur op voorsprong door een kopbal van Jamiro Monteiro na een voorzet van Jack Byrne. Lang duurt de voorsprong van Cambuur niet, want drie minuten later scoort Willem II via Peters heel simpel de gelijkmaker. In de 37ste minuut moet ook Hoefdraad gewisseld worden, zijn vervanger is Sander van de Streek. En in de 41ste minuut moet ook Van Veen geblesseerd van het veld, voor hem komt Xander Houtkoop erin.

Na rust krijgen beide ploegen nog wel kansen, maar er worden ook veel overtredingen gemaakt. In de 60e minuut heeft Houtkoop alle tijd en ruimte om uit te halen, maar schoot royaal naast."Alles of niet" roepen de supporters de spelers toe. Er staan dan nog 20 minuten op de klok en er moet gewonnen worden. Maar het slaagt Cambuur niet om de winnende goal te scoren. In de 89e minuut lijkt er hands gemaakt te worden door een Willem II-verdediger, maar de bal gaat niet op de stip, maar scheidsrechter Kevin Blom legt de bal niet op de stip. In de 91e minuut haalt Byrne nog eens uit, keeper Lamprou grabbelt en pakt de bal nog net voor de lijn op.

Er waren 9600 toeschouwers in het stadion en dat waren allemaal Cambuurfans, want de supporters van Willem II vonden het te ver reizen voor een wedstrijd door de week. Er hing alleen een spandoek uit Tilburg.

Trefwoorden: 
voetbal SC Cambuur Willem II
(Advertentie)
(Advertentie)