Ondernemingsraad Caparis praat collega's bij over problemen

21 apr 2016 - 20:33

De ondernemingsraad van Caparis heeft donderdagmiddag in de Lawei in Drachten de werknemers bijgepraat over de situatie binnen het bedrijf. Er kwamen zo'n 125 mensen naar de bijeenkomst. Woensdag kwam naar buiten dat er volgens de OR een angstcultuur heerst bij Caparis.

Caparis is al langer negatief in het nieuws, onder andere vanwege financiële tekorten. In maart werden twee directeuren door de derde directeur Gerrits aan de kant gezet. Het personeel werd daarover pas afgelopen maandag geïnformeerd.

De ondernemingsraad is niet tevreden met het vertrek van die twee directeuren, zij hadden met hen een goede samenwerking. Ze hadden volgens de OR hart voor de zaak. De OR heeft de problemen binnen het bedrijf ook aangekaart bij de acht gemeenten. Zij zijn de aandeelhouders van Caparis. "Maar wij kregen nul op het rekest. De gemeenten zeggen dat het een interne kwestie voor Caparis zelf is."

De Raad van Commissarissen bestaat nog maar uit één persoon, dat is voorzitter Robert Veenstra. Volgens medewerkers en ook oud-medewerkers is hij de oorzaak van de angstcultuur.

(Advertentie)
(Advertentie)