Overleg Tyt'diel en ondernemers "is stap yn goede rjochting"

20 apr 2016 - 22:23
De dyk dy't de Burgumer ûndernimmers blokkearje - Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

De gemeente Tytsjerksteradiel geeft toe dat ze de ondernemers op industrieterrein Burgum-west niet goed geïnformeerd heeft over de uitbreiding van het asielzoekerscentrum. Dat zegt ondernemer Michel van Kammen, die woensdagavond met zo'n dertig andere ondernemers op een bijeenkomst was met de gemeente en COA. De ondernemers hadden om die bijeenkomst gevraagd. Ze maken zich zorgen over de veiligheid, als het AZC uitgebreid wordt.

De uitbreiding is niet meer te keren. De raad heeft er al een besluit over genomen. Ondernemers van het industrieterrein zullen nu met mensen van de winkelvereniging, dorpsbelang en het COA maandelijks samen in conclaaf over de actuele stand van zaken. "Dit is in stap yn de goede rjochting," zegt Van Kammen, "mar we binne der noch net."

De inzet is nu om met de gemeente Tytsjerksteradiel en het COA tot een veilig industrieterrein te komen, want volgens Van Kammen is dat nu niet het geval. De ondernemers voelden zich overvallen door de uitbreiding van het AZC. Enkele weken geleden hadden ze daarom uit protest de toegang naar het AZC geblokkeerd met een container.

(Advertentie)
(Advertentie)