Ondernemingsraad: "Er is een angstcultuur bij Caparis"

20 apr 2016 - 12:57

Bij Caparis heerst een angstcultuur. De ondernemingsraad van de sociale werkvoorziening maakt zich daar grote zorgen over. Dat zegt voorzitter Kostas Kalafatis van de raad. Over de oorzaak durft hij niets te zeggen, maar de angst zit door het hele bedrijf. "Mensen durven niet meer voor hun mening uit te komen", zegt Kalafatis.

Donderdag praat de ondernemingsraad met de medewerkers van Caparis. Daar hopen ze te horen wat de medewerkers van de gang van zaken vinden.

Caparis is al langer negatief in het nieuws, onder andere wegens financiële tekorten. Woensdag berichtte de Leeuwarder Courant over het aan de kant zetten van twee directeuren bij Caparis, vanwege onregelmatigheden met een contract. Dat gebeurde begin maart al, maar Kalafatis en zijn collega's werden pas afgelopen maandag op de hoogte gesteld.

De ondernemingsraad heeft de problemen binnen het bedrijf ook aangekaart bij acht gemeenten. Zij zijn de aandeelhouders van Caparis. "Maar wij kregen nul op het rekest. De gemeenten zeggen dat het een interne kwestie voor Caparis zelf is."

(Advertentie)
(Advertentie)