Interimdirecteur helpt bij ambtelijke fusie Dantumadiel

18 apr 2016 - 23:59

De ambtelijke fusie tussen de vier gemeenten in Noordoost-Fryslân zal begeleid worden door een interimdirecteur die 175 euro per uur verdient. De raad van Dantumadiel ging maandag ook akkoord met het beschikbaar stellen van een bijdrage aan de komst van de interimdirecteur, ongeveer 59.000 euro.

Collegepartijen CDA, FNP en ChristenUnie zijn van mening dat zo'n extra persoon nodig is, omdat de ambtelijke fusie tussen Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland een complexe zaak is.

Met de bijdrage van de drie andere gemeenten komt het totaalbedrag uit op 200.000 euro, waarna de provincie er nog 40.000 euro bij doet. Burgemeester Sicko Heldoorn stelt dat het een verkeerde keus is geweest om de ambtelijke fusie eerst met eigen mensen te doen.

De interimdirecteur zal drie dagen per week werken. Daar krijgt hij 12.600 euro per maand voor. Tot 1 januari heeft de interimdirecteur een 130.000 euro verdiend. De raad van Dantumadiel stemde twee weken geleden tegen herindeling met de andere drie gemeente. Een fusie van het ambtelijk apparaat is voor de raad wel bespreekbaar. Dantumadiel houdt dan een eigen bestuur.

Trefwoorden: 
Dantumadiel fusie ambtelijk
(Advertentie)
(Advertentie)