KNVB vindt kritiek van WTOC onterecht

18 apr 2016 - 11:10

Voetbalbond KNVB kan zich niet vinden in de kritiek van WTOC uit Oudwoude. Die club vindt dat de KNVB hen niet genoeg heeft gesteund na het incident met speler Sybren Bosma. Bosma is gehandicapt, hij mist een arm. Een aanvaller van tegenstander Leovardia maakte daar vorige week een kwetsende opmerking over, waarna WTOC niet verder wilde spelen. Die wedstrijd is het afgelopen weekend uitgespeeld. Opvallend was dat Leovardia daarin met respectbanden speelde. WTOC niet. Dat was een statement richting de KNVB, zegt de leiding uit Oudwoude.

"Laat vooropstaan dat wij dit soort opmerkingen niet tolereren. Dit hoort niet in het voetbal thuis. Wij hebben de afgelopen week veelvuldig contact gehad met de club én de familie van Sybren Bosma", laat KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse in een reactie weten. De voetbalbond onderneemt geen stappen tegen de speler van Leovardia, tot onvrede van WTOC.  "De scheidsrechter heeft de kwetsende opmerking zelf niet gehoord. Daardoor ontbreekt voor ons het bewijs om stappen te kunnen ondernemen", legt Adriaanse uit. Leovardia zelf heeft de speler geschorst.

''Geen legitieme reden''

Verder is WTOC niet te spreken over het feit dat de club uit Oudwoude zelf wel op de vingers getikt is door de KNVB. De tuchtcommissie is namelijk van mening dat de wedstrijd na het incident uitgespeeld had moeten worden.  Adriaanse: "WTOC eiste dat de speler van Leovardia gewisseld zou worden. Toen dat niet gebeurde, weigerden ze verder te spelen. Maar een eis dat een speler wordt gewisseld is geen legitieme reden om van het veld te stappen."

WTOC heeft van de KNVB een voorwaardelijke boete gekregen van honderd euro, omdat de ploeg van het veld afstapte.

Trefwoorden: 
KNVB WTOC incident
(Advertentie)
(Advertentie)