Cambuur laat punten liggen tegen NEC

17 apr 2016 - 20:08

SC Cambuur kon zondag niet winnen van NEC. De ploeg van trainer Marcel Keijzer verloor in Nijmegen met 2-1. In stadion De Goffert waren beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd. De grootste kansen waren voor Limbombe van en NEC en voor Jergé Hoefdraad. De aanvaller had Cambuur op een voorsprong kunnen zetten na een voorzet van Sander van der Streek, maar het schot was te slap.
Aan de andere kant werd op de doellijn de inzet van Limbombe net weggehaald door verdediger Martijn van der Laan.

Niet scoren

In de tweede helft kwam Cambuur op achterstand. Navarone Foor tikte in de 54e minuut de 1-0 binnen. Uit een hoekschop kwamen de Leeuwarders nog dichtbij de gelijkmaker, maar invaller Kevin van Veen en Hoefdraad konden niet scoren. Aan de andere kant drukte NEC, Cambuur nog wat dieper in de zorgen. Mihai Roman schoot uit de draai in de 69e minuut de 2-0 binnen. In een spannende slotfase deed Jergé Hoefdraad een kwartier voor het einde nog wat terug, maar een gelijkmaker zat er niet meer in voor Cambuur. 

17 punten uit 31 wedstrijden

Concurrent voor lijfsbehoud in de Eredivisie, De Graafschap, pakte vrijdagavond tegen FC Twente een punt en loopt daardoor uit op Cambuur. De Leeuwarders hebben nu 17 punten uit 31 wedstrijden.

Willem II

Aanstaande donderdag komt SC Cambuur weer in actie, in eigen stadion is Willem II dan de tegenstander. Daarna volgen nog wedstrijden tegen PSV (uit) en Excelsior (thuis).

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal NEC
(Advertentie)
(Advertentie)