Turncoach Van den Berg: "Turners mentaal onverwoestbaar"

17 apr 2016 - 10:59

De Nederlandse turnmannen verdienen een enorm compliment voor de plaatsing voor de Olympische Spelen in Rio. Dat vindt turn- en sportcoach Tjalling van den Berg, die de prestatie van de mannen zaterdagnacht heeft gevolgd.

Van den Berg vindt de Leeuwarder turner Michel Bletterman een grote verrassing. Bletterman toonde zich de beste allrounder van het team. Hij turnde op zes onderdelen mee. Van den Berg noemt de mannen ook 'mentaal onverwoestbaar', helemaal omdat hun coach er door ziekte niet bij kon zijn.

Epke Zonderland

Het is voor het eerst in de historie dat de mannen zich als team plaatsen voor de Spelen. Opvallend vindt Van den Berg de prestatie van Epke Zonderland op de rekstok. Epke werd in de voorbereiding geplaagd door blessures en zit nog maar op 80 procent van zijn kunnen, toch noteerde hij 15.233 punten op dit onderdeel.

Medaillekansen

De kansen voor het mannenteam op een medaille bij de Olympische Spelen, over vier maanden in Rio, zijn volgens Tjalling van den Berg niet groot. Wel zijn er goede kansen voor individuele turners, zoals Epke Zonderland. Het team kan ook nog worden uitgebreid met andere turners die misschien niet een versterking zijn voor het team, maar op individuele onderdelen wel kans maken.

(Advertentie)
(Advertentie)