Nederlandse turners met team naar Olympische Spelen

17 apr 2016 - 09:45

Voor het eerst in de historie hebben de Nederlandse turnmannen zich als team geplaatst voor de Olympische Spelen. De zes turners, met Epke Zonderland uit Lemmer en Michel Bletterman uit Leeuwarden, werden derde op het olympisch kwalificatietoernooi in Rio de Janeiro. De beste vier landen plaatsten zich.

De Nederlandse ploeg streed met acht landen om de laatste vier teamtickets. Oranje kwam uit op in puntentotaal van 347,444 en eindigde daarmee als derde. De ploegen van Duitsland (350,609), Oekraïne (350,160) en Frankrijk (346,583) mogen ook meedoen aan de Olympische Spelen. De beste acht landen van wereldkampioenschap van vorig jaar waren al zeker van deelname.

Trots

Epke Zonderland is trots op de turnploeg. "Ik ben supertrots dat ik deel uitmaak van dit team", zegt de olympisch kampioen rekstok van 2012. Zijn deelname aan dit kwalificatietoernooi was lang onzeker. Hij onderging afgelopen winter verschillende operaties aan ontstoken bijholten. "Het was kort dag en ik ben nog bezig met het herstel. Ik wist dat dit een flinke belasting ging zijn en de vraag was wat ik aankon. Ik hoop dat het een goede keuze is geweest, maar nu is er alleen de vreugde om dit resultaat."

Zonderland zal de komende maanden verder werken aan zijn herstel, om over vier maanden in Rio zijn olympische titel te verdedigen. Als onderdeel van het team, in primeur voor het Nederlandse mannenturnen.

(Advertentie)
(Advertentie)